Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżki miodu
- 2 łyżeczki soli
- 220 g mąki żytniej, typ 720
- 450 g mąki pszennej razowej, typ 1850 pełnoziarnista
- 35 g drożdży
- 450 g wody
-
6
2h 55min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Dodać pozostałe składniki. Wyrobić 3 min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut
Wlać wodę, dodać drożdże oraz miód. 2 minuty 37 stopni
"Obroty wsteczne" 2
"Blokada naczynia miksującego"
2etap
3 etap
1 etap
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać słonecznik lub orzechy.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzym można zastąpić zarodki pszenne?
Czym można zastąpić zarodki pszenne?
Smacznego
Smacznego
Bardzo smaczny chlebek z
Bardzo smaczny chlebek z chrupiącą skórką
Podejrzewam, że umnie też raz dwa zniknie. 
Bardzo się cieszę. Też lubię
Bardzo się cieszę.
Też lubię ten chlebek 
Chleb się udał i był pyszny
Chleb się udał i był pyszny
Dawno cały bochenek nie zniknął tak szybko
Właśnie piekę po raz drugi.