 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                41h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
chleb z płatkami owsianymi
- 40 g drożdże
- 500 g wody
- 1 łyżki miodu
- 500 g mąki, 750 lub inna
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju, z pierwszego tłoczenia
- 30 g siemienia lnianego
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 0,5 łyżeczki kminku, jeśli ktoś lubi
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Drożdze + woda + miód  "Obroty wsteczne"  3 min, 37 stopni "Obroty wsteczne"  3 min, 37 stopni
- Do zaczynu dodać mąkę, olej, siemie lniane, płatki owsiane górskie, kminek, sól
 "Ciasto" l 3 minuty, interwał, bieg 1. "Ciasto" l 3 minuty, interwał, bieg 1.
 Ciasto przełożyć do miski do wyrastania, ok. 40 minut. Następnie przełożyć do formy do pieczenia i nastawić piekarnik. Włożyć chleb po nagrzaniu piekarnika.
 Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni - góra dół.
 Smacznego 
zaczyn
Przygotowanie
Porady
Ciasto wydaje się trochę rzadkie, ale nie dodawałem więcej mąki.
Po wyjęciu z piekarnika zawsze chleb z góry spryskuję wodą i przykrywam bawełnianą ściereczką.
                        Po wyjęciu z piekarnika zawsze chleb z góry spryskuję wodą i przykrywam bawełnianą ściereczką.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze