 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                2h 15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 55min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
ciasto
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżki miodu
- 2 łyżeczki soli
- 220 g mąki żytniej, typ 720
- 450 g mąki pszennej razowej, typ 1850 pełnoziarnista
- 35 g drożdży
- 450 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Dodać pozostałe składniki. Wyrobić 3 min  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" "Ciasto"
- Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut 
- Wlać wodę, dodać drożdże oraz miód. 2 minuty 37 stopni  "Obroty wsteczne"  2 "Obroty wsteczne"  2 "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
2etap
3 etap
1 etap
Porady
Można dodać słonecznik lub orzechy.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Czym można zastąpić zarodki pszenne?
Smacznego
Bardzo smaczny chlebek z chrupiącą skórką Podejrzewam, że umnie też raz dwa zniknie.
 Podejrzewam, że umnie też raz dwa zniknie. 
Bardzo się cieszę. Też lubię ten chlebek
 Też lubię ten chlebek 
Chleb się udał i był pyszny Dawno cały bochenek nie zniknął tak szybko
 Dawno cały bochenek nie zniknął tak szybko  Właśnie piekę po raz drugi.
 Właśnie piekę po raz drugi.