 
                                            
                                    Składniki
ciasto
- 2 łyżeczki soli
- 3 łyżki oliwy, z oliwek
- 100 g mąki orkiszowej
- 400 g maki pszennej chlebowej, 750
- 2 łyżeczki cukru
- 280 g wody
- 40 g świeżych drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni  "Obroty wsteczne"  2 "Obroty wsteczne"  2 "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
- Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 40 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut 
- Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" "Ciasto"
1 etap
3 etap
2 etap
Porady
Chleb długo jest świeży. Swoim smakiem przypomina mi chleb wypiekany w automacie, kiedyś...
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ja do ciasta dosypałem 30 g słonecznika.Znacznie podnośi smak
Spróbuję przy najbliższej okazji.
Može spróbuj dać 25 g drożdży - na taką ilość mąki wystarczy. Pozdrawiam.