 
                                            
                                    Składniki
ciasto
- 40 g drożdży świeżych
- 300 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 200 g mąki pszennej typ 750
- 150 g mąki pełnoziarnistej pszennej
- 150 g mąki orkiszowej
- 30 g słonecznika
- 20 g sezamu
- 10 g zarodków pszennych
- 0,5 łyżeczki czarnuszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut 
- Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni  "Obroty wsteczne"  2 "Obroty wsteczne"  2 "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
- Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" "Ciasto"
3 etap
1 etap
2 etap
Porady
Po wyjęciu z piekarnika - skórkę chleba posmarować wodą, przykryć bawełnianą ściereczką.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze