3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Najprostsze bułki na świecie


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Najprostsze bułki na świecie

  • 500 g mąki pszennej, typ mąki w przedziale 405-650
  • 300 g wody, ciepłej
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

  1. Odważ do naczynia miksującego wszystkie składniki.
  2. CiastoUstaw tryb ciasto na 3 minuty i uruchom.
    W czasie, gdy TM wyrabia ciasto, przygotuj blachę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  3. Gdy TM skończy wyrabiać ciasto, wyłóż je na posypany mąką blat. Uformuj ok 30cm wałek i podziel kopystką na 10 części.
  4. Każdą część uformuj w okrągłą bułeczkę kulając w dłoniach i odkładaj na przygotowaną wczesniej blachę z papierem.
  5. Na środku każdej bułki zrób nacięcie kopystką. W tym celu umącz kopystkę i wciśnij ją w sam środek bułki tak, by doszła aż do blachy.
  6. Przykryj bułeczki czystą suchą ściereczką i rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  7. Gdy piekarnik się rozgrzeje, to wstaw do niego blachę z bułkami* i piecz 15 minut.

    *bez ściereczki tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pod koniec czasu pieczenia warto spryskać bułeczki wodą (użyj spryskiwacza takiego jak do kwiatków). Dzięki temu bułeczki będą miały lekko połyskliwą i pięknie pachnącą skóreczkę.

Piekarnik najlepiej ustawić na grzanie góra-dół Smile


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy