
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
opublikowany: 20/10/22
zmieniono dnia: 27/10/22
Składniki
Pasta jajeczna z parmezanem i zieleniną
Składniki
- 6 jajek na twardo
- 100 g sera parmezan
- 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 20 g koperku, świeżego, posiekanego
- 40 g majonezu
- 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- sól, do smaku (ostrożnie! Parmezan jest słony)
- pieprzu, mielonego, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Parmezan pokrój na ok. 3cm kawałki, umieść w naczyniu miksującym i rozdrobnij (15 s/obr. 10).
- Jajka obierz ze skorupek.
- Umieść wszystkie składniki pasty w naczyniu miksującym. Ustaw 4 s/obr. 4.
- Ustaw
"Obroty wsteczne" (15 sek./obr. 3).
Porady
Zamiast parmezanu możesz użyć innego pikantnego sera, jak grana padano lub cheddar (ale taki długodojrzewający...).
W przypadku zmiany rodzaju sera może się okazać, że trzeba będzie go dodać więcej, by osiągnąć świetny efekt.
Szczypiorek i koperek ja mam zawsze zamrożone (już rozdrobnione). Dlatego w przepisie są już rozdrobnione zioła.
A tak w ogóle to ta pasta jest naprawde PYSZNA! Robię ją od wielu lat a od jakiegoś czasu w TM. Daj znać, czy Ci smakowała
W przypadku zmiany rodzaju sera może się okazać, że trzeba będzie go dodać więcej, by osiągnąć świetny efekt.
Szczypiorek i koperek ja mam zawsze zamrożone (już rozdrobnione). Dlatego w przepisie są już rozdrobnione zioła.
A tak w ogóle to ta pasta jest naprawde PYSZNA! Robię ją od wielu lat a od jakiegoś czasu w TM. Daj znać, czy Ci smakowała

Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Jedzenie na wynos
Przepis szefa kuchni
Przepis dla dużej rodziny
Przepis dla 2 osób
Przepis dla studenta
Przepis dla starszych osób
Przyjęcie
Bufet
Wakacje
Piknik
Dzieci w kuchni
Gotowanie na co dzień
Śniadanie
Drugie śniadanie
Kolacja
Wegetariańska
Przepis dla dzieci
Bez alkoholu
Bez glutenu
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Karnawał
Wielkanoc
Halloween
Sylwester
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Niedrogie
Dodatek
Potrawa z jajek (suflet, omlet)
Pasta/dżem
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze