Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
BAGIETKA WROCŁAWSKA Z ODROBINĄ DROŻDŻY
CIASTO
- 260 g mleka
- 230 g wody
- 2 g drożdży świeżych
- 45 g masła, miękkiego w kawałkach
- 750 g mąka pszenna, typ 450-650
- 2,5 łyżeczki soli
-
6
12h 0min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynie miksującego wlać mleko, wodę i dodać drożdże.
20s./obr.2 - Dodać pozostałe składniki i wyrobić 3min./Interwał
- Ciasto przełożyć do natłuszczonej miski i zostawić na ok 10h (np na noc)
- Wyrośnietę ciasto podzielić na 2 części i uformować w kule. Zostawić na podsypanym mąką blacie pod ściereczką na 30min.
Po tym czasie rozpłaszczyć kule dłońmi , rozciągnąć na prostokąt i zwinąć w kształt bagietki.Pozostawić do wyrośnięcia pod ściereczką na 30 minut. - wyrośnięte bagietki zwilżyć wodą , obsypać mąką pełnoziarnistą i ponacinać. Piec w temp.250st ok 20minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSamira:Cieszę się ,że smakowały. Pozdrawiam
Samira:Cieszę się ,że smakowały. Pozdrawiam
Bagietki wyszly super. Warto wyprubowac....
Bagietki wyszly super. Warto wyprubowac.
Dziekuje za przepis.