 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                7h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                7h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     5 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 03/03/23
                            
                zmieniono dnia: 13/01/25
                    Składniki
Wywar na Ramen-Tori Paitan
- 800 g tuszka z kurczaka
- 1,8 litra wody
- 100 g Pora
- 50 g jabłka
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, w jednym kawałku(zgniecionym)
- 100 g cebula, przekrojona na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- W naczyniu miksującym umieść osłonę noża, dodaj tuszkę kurczaka . Zalej do pełna wodą. Wolne gotowanie 98st-5h
- Następnie 
 1h/100st./obr.1
 "Miksowanie" Wyciągnij tuszkę oraz kości. Dodaj pozostałe składniki. "WOLNE GOTOWANIE" 1 h/98st./obr.1 "Miksowanie" Wyciągnij tuszkę oraz kości. Dodaj pozostałe składniki. "WOLNE GOTOWANIE" 1 h/98st./obr.1
 "Podgrzewanie" "Podgrzewanie" "Czajnik" Ugotowany wywar przelej przez sitko o drobnych oczkach. Następnie wlej wywar do naczynia miksujacego. Miksowanie 30sek obr od 4 do 8 stopniowo. "Czajnik" Ugotowany wywar przelej przez sitko o drobnych oczkach. Następnie wlej wywar do naczynia miksujacego. Miksowanie 30sek obr od 4 do 8 stopniowo.
Porady
1.Do przygotowania przepisu potrzebna jest osłona noża miksującego. 
2.Przepis na makaron alkaliczny kansui znajdziecie tu: https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz
3.Tare Shoyu: https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/tare-shoyu-do-ramenu/x41egrcg-9d7d5-395712-f60be-f5nif11l
4.Dodatki:CHACHU (boczek duszony w marynacie) , grzyby shitake, glony wakame lub nori, jajko ajitsuke tamago, dymka.
                        2.Przepis na makaron alkaliczny kansui znajdziecie tu: https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz
3.Tare Shoyu: https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/tare-shoyu-do-ramenu/x41egrcg-9d7d5-395712-f60be-f5nif11l
4.Dodatki:CHACHU (boczek duszony w marynacie) , grzyby shitake, glony wakame lub nori, jajko ajitsuke tamago, dymka.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze