 
    
            Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
- 2 szczypty pieprzu syczuański
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, (można pominąć)
- 4 czubatych łyżek chrzanu
- 0,5 łyżeczki soli
- 500 g mleka kokosowego, domowego
- 40 g mąki z tapioki
- 40 g masła klarowanego, domowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć masło klarowane, roztopić 3 min/100°C/obr. 1.
- Dodać mąkę z tapioki, lekko podsmażyć 3min/100°C/obr. 1.
- Dodać pozostałe składniki, gotować 6min/90°C/obr. 4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
 
Porady
Zmodyfikowałam przepis z książki  myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, ale sos wyszedł pyszny. Już mam jak zrobić beszamel Paleo
 myślałam, że nic z tego nie wyjdzie, ale sos wyszedł pyszny. Już mam jak zrobić beszamel Paleo  , który stanowi bazę do innych sosów. Zamiast chrzanu można dodać domową musztardę albo grzyby. Dostępne są również sery na bazie mleka kokosowego, myślę, że zgrają się z nim i będzie super sos ala serowy do szparagów
, który stanowi bazę do innych sosów. Zamiast chrzanu można dodać domową musztardę albo grzyby. Dostępne są również sery na bazie mleka kokosowego, myślę, że zgrają się z nim i będzie super sos ala serowy do szparagów 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze