Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 250 g ryżu, parboiled
 - 900 g wody
 - 200 g marchewki, pokrojonej w słupki
 - 100 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
 - 100 g Żółtej papryki, pokrojonej w paski
 - 200 g cukinii, pokrojonej w słupki
 - 250 g grzybów, świeżych, mieszanych, pokrojonych w plasterki
 - 100 g kiełków soi, świeżych
 - Sos słodko-kwaśny
 - 1 kawałek imbiru, wielkości orzecha włoskiego, obrany
 - 50 g czerwonej papryki
 - 50 goctu, owocowego, najlepiej z porzeczek
 - 50 g cukru brązowego
 - 50 g miodu
 - 1 łyżka mąki kukurydzianej
 - 1 łyżeczka soli
 - 60 g sosu sojowego
 - 1 łyżka soku z limonki
 - 1 szczypta pieprzu
 - 200 g ananasa, świeżego, pokrojonego na kawałki
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, odmierzyć do niego ryż, wlać wodę, gotować 8min/Varoma/obr.1. W czasie gotowania, na dolnej części przystawki Varoma ułożyć marchew, paprykę i cukinię, na górnej ułożyć grzyby i kiełki sojowe.
 - Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 22 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma i wyjąć koszyczek, wodę pozostałą po gotowaniu zachować. Sos
 - Do naczynia miksującego włożyć imbir i czerwoną paprykę, rozdrobnić 8 s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia.
 - Do naczynia miksującego wlać ocet owocowy, dodać brązowy cukier, miód, mąkę kukurydzianą, 150 g wody pozostałej po gotowaniu i sól, wymieszać 10s/obr.3, gotować 3min30s/ 100°C/obr. 2.
 - Dodać sos sojowy, sok z limonki, pieprz i ananasa, wymieszać 5 s/obr. 3.
 - Warzywa włożyć do miski i wymieszać z sosem, podawać z ryżem.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Mam podobne odczucia jak ostatnie dwie osoby. Oznaczone danie miało zająć 20 minut, a w rzeczywistości sama praca termomixa to ponad 30. A gdzie przygotowanie warzyw czy sosu. Następnym razem będę sprawdzał lepiej przepis przez opinie
PORAŻKA... zmarnowana godzina czasu i energia
Moja rodzina odrzuciła to danie od razu. Okropne. Słodkie, octowe, smak warzyw zabity imbirem choć dałam mniej niż w przepisie. Cały garnek trafił do kosza. Nie polecam zdecydowanie choć uwielbiamy takie dania w restauracjach.
Bardzo smaczne azajatyckie danie. Jeżeli któs lubi taką kuchnię to napewno przypadnie mu do gustu. Polecam
POLECAM! Bardzo smaczne danie!
Przepis wypróbowany. Smaczne danie!
Bardzo dobre danie
 moj maz je uwielbia. Ja lubie na ostro dlatego dodaje papryczke chilii do sosu 
Pyszne danie
 
 
 
polecam 
 
 
 
Lubię kuchnię chińską. Dziękuję. Lidka A.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="
" width="19" height="19">
 
 
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" width="19" height="19">
Jest dobry, ale robię lepszy !
 
 
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" alt="
" width="19" height="19">