1 Żurek

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żurek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Żurek

  • 50 g śmietany
  • 60-70 g cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 150 g boczku wędzonego,pokrojonego w kostkę
  • 100 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 700 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1-2 łyżeczki koncentratu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g zakwasu na żurek
  • 1/2 łyżeczek soli
  • 2-3 grzyby suszone wcześniej namoczone
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczki chrzanu opcjonalnie
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Żurek
  1. 1.Na podstwie naczynia miksującego ustwić kubek,odmierzyć do niego śmietane ,odstawić
    2.Do naczynia włożyć cebulę czisnek rozdrobnić 3s/obr5. Składniki zgarnąc kopystką na dno naczynia dodać oliwę dusić 2 min/120/obr 1
    3.Dodać boczek białą kiełbasę dusić 3 min/120/obr 1
    4.Dodać wodę ,ziemniaki,koncentrat bulionu,liscie laurowe,ziele gotować 10 min/100/obr 1
    5.Dodać zakwas,sól,pieprz,grzyby gotować 12 mni/100/obr1
    6Dodać majeranek ,chrzan ,smietanę gotowac 3 min/100/obr 1
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy