1 Żurek

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żurek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Żurek

  • 50 g śmietany
  • 60-70 g cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 150 g boczku wędzonego,pokrojonego w kostkę
  • 100 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 700 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1-2 łyżeczki koncentratu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g zakwasu na żurek
  • 1/2 łyżeczek soli
  • 2-3 grzyby suszone wcześniej namoczone
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczki chrzanu opcjonalnie
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Żurek
  1. 1.Na podstwie naczynia miksującego ustwić kubek,odmierzyć do niego śmietane ,odstawić
    2.Do naczynia włożyć cebulę czisnek rozdrobnić 3s/obr5. Składniki zgarnąc kopystką na dno naczynia dodać oliwę dusić 2 min/120/obr 1
    3.Dodać boczek białą kiełbasę dusić 3 min/120/obr 1
    4.Dodać wodę ,ziemniaki,koncentrat bulionu,liscie laurowe,ziele gotować 10 min/100/obr 1
    5.Dodać zakwas,sól,pieprz,grzyby gotować 12 mni/100/obr1
    6Dodać majeranek ,chrzan ,smietanę gotowac 3 min/100/obr 1
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Joining Uno Online opens the door to global...

    Zgłoszony przez daisymaria na stycznia 4, 2024 at 08:06.

    Joining Uno Online opens the door to global competitions and tournaments. Compete against players from different countries and showcase your Uno skills on an international stage.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze