 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
keczup
- 1000 g pomidorów
- 180 gramy czerwonej papryki
- 130 gramy cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 100 gramy octu z czerwonego wina
- 1 szczypta gałki muzkatułowej
- 10 ziaren gorczycy
- 10 ziaren pieprzu
- 1 liść laurowy
- 1 łyzeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 100 gramy miodu lub cukru,ksylitolu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia włozyć pomidory,paprykę,cebulę,czosnek,50 g octu zmiksować 5sek/obr 5.Gotować 40 min varomaobr 2.Zamiast miarki nałożyć koszyczek.Nastepnie dodac pozostałe składniki ja dodatkow dodałm jeszcze pół łyzeczki cynamonu,gotować 15-20 min varoma obr 2 .Następnie zmiksować ,przełożyc do słoiczków i odwrócić do góry dnem.
 Z podanych słkadników wychodzi 4 słoiczki o pojemności 220 ml
Keczup
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
PERFEKCJA: ja dodaje röwniez ocet jablkowy. I choc za pierwszym razem dodalam czerwony, nie wyczuwam zadnej röznicy.
Czy zamiast octu z wina mozna dac jablkowy?