Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
skladniki
- 1 puszki kukurydza konserwowa
- 4 średnie ziemniaki
- 1 duża cebula
- 800 g wody
- 1 łyżeczki stoku z kurczaka wykonanego w tm.
- oliwa do podsmazenia cebuli
- pieprz,sol ,chilli, mielony imbir, galka muszkatalowa
- 1 ząbków czosnku
- 2 srednie marchewki
- 2 łyżki śmietany 18%
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1 Ziemniaki, marchewke obieramy ze skorki
2 ziemniaki kroimy w kostke a marchewke w cienkie plastry, kukurydze odsaczamy z zalewy
3 ziemniaki, marchewke, kukurydze wrzucamy do naczynia i zalewamy woda i gotujemy przez 30 min./ tem. 100 C / obr.1
4 gdywoda bedzie miala 100 C to dodajemy stok z kurczaka.
5 kroimy cebule w drobna koste i podsmazamy na zloty kolor
6 dodajemy cebule zo zupy i czosnek ,smietane oraz przyprawy (do smaku) i miksujemyczas 45 s./ obr.8
7 przetrzec przes sito
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
zupe mozna podawac z grzankami
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz