thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa z karczochów

  • 60 gramów białej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 gramów oleju od karczochów
  • 1 słoik karczochów w oleju, IPOSEA CARCIOFI 510G
  • 1 ugotowany ziemniak, ok 100 g
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 700 gramów wody
  • 50 gramów słodkiej śmietany 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, czosnek,olej, ustawić czas 3 min. / Varoma / obr. 1
    Następnie dodać odsączone karczochy i pozostałe składniki oprócz śmietany, gotować 10 min. / 90 stopni C /obr. 1
    Po ugotowaniu dodać śmietanę i zmiksować 1 min. / obr. 10

Porady

Zupę można podawać z pieczywem lub sadzonym jajkiem i ziemniaczkami purre

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z karczochów

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?