 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
MARYNOWANA BIAŁA RZODKIEW
- 1 średniej wielkości rzodkiew biała
- 1 łyżeczka gorczycy
- 2 ząbki czosnku
- 60 gramów cukru
- 125 gramów octu ryżowego
- 70 gramów wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rzodkiew umyć obrać, pokroić w cienkie plastry i ułożyć w słoiku.
 Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki według podanej kolejności, podgrzać - czas - 5 minut / temp. 100 stopni C / obr. poz 1 "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki według podanej kolejności, podgrzać - czas - 5 minut / temp. 100 stopni C / obr. poz 1
 Zalewę przelać do słoika z rzodkwią, zakręcić słoik i odstawić 12 godzin. Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Marynowanie białej rzodkiewki – nigdy o tym nie myślałem! Z musztardą, czosnkiem, cukrem i octem ryżowym posiłek ten brzmi wyjątkowo i smacznie. Jestem podekscytowany testowaniem! Dziękuję za dokładne wskazówki, szczególnie za podpowiedź dotyczącą używania koszyka geometry dash zamiast miarki w wyższych temperaturach. Takie drobne wskazówki kuchenne robią różnicę. Chętnie spróbuję po 12 godzinach marynowania.
Agary:Bardzo się cieszę ,że smakuje
 
            
Ja dodaję plasterki marynowanej rzodkwi do mięs, serów, kanapek i pizzy po wyjęciu jej z piekarnika. Pycha. Polecam
To znów ja Po kilku kolejnych dniach następna degustacja. Rzodkiew z zalewą stala w lodówce. I bomba! Przeszła aromatem zalewy i słodyczą. Jest niezła! Dzisiaj jako dodatek do kanapki z żółtym serem. Mój wniosek: 1 dzień to zdecydowanie za mało, żeby wydobyć atrakcyjność "przetworu". Polecam odczekać przynajmniej kilka dni, zanim się zacznie konsumować
 Po kilku kolejnych dniach następna degustacja. Rzodkiew z zalewą stala w lodówce. I bomba! Przeszła aromatem zalewy i słodyczą. Jest niezła! Dzisiaj jako dodatek do kanapki z żółtym serem. Mój wniosek: 1 dzień to zdecydowanie za mało, żeby wydobyć atrakcyjność "przetworu". Polecam odczekać przynajmniej kilka dni, zanim się zacznie konsumować  
            
Agary: 
            
Dziękuję za opinię
Jestem po degustacji. Moje wrażenia: mocno octowe, mimo użycia octu ryżowego. Dla wielbicieli grzybków marynowanych i innych octowych przetworów, mocnych w smaku, na pewno będzie starzał w 10! Dla mnie za intensywne, zbyt ostre jako całość. Ale to kwestia gustu. Przepis na pewno ciekawy i wart wypróbowania.
Jestem ciekawa czy marynata będzie smakowała ?
? 
            
Czosnek można umieścić w słoiku z plasterkam rzadkwi, albo umieścić w zimnej wodzie i gotować z przyprawami i wówczas jego smak i aromat przejdzie do zalewy
Zrobione! Czekam do jutra z niecierpliwością Miałam kilka pomniejszych rzodkwi, co chyba nie powinno robic różnicy. Zastanawiałam się, co zrobić z czosnkiem: czy umieścić w słoiku z pasterkami rzodkwi, czy zagotować z zalewą? Zdecydowałam się na pierwszą opcję. Czy słusznie?
 Miałam kilka pomniejszych rzodkwi, co chyba nie powinno robic różnicy. Zastanawiałam się, co zrobić z czosnkiem: czy umieścić w słoiku z pasterkami rzodkwi, czy zagotować z zalewą? Zdecydowałam się na pierwszą opcję. Czy słusznie?