 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 20/10/20
                            
                zmieniono dnia: 20/10/20
                    Składniki
Marynata do mięsa
- 3 kawałki podudzi z indyka, ze skórą
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżki papryki, mielonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1/2 łyżeczki czosnku, granulowanego
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki majeranku, suszonego
Sos i mięso
- 2 łyżki masła
- 50 gramów wody
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 130 gramów cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 suszone grzyby
- 1 suszona śliwka
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeczki papryki, mielonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1/2 łyżeczki soli
- 600 gramów wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszać razem, natrzeć marynatą mięso, przykryć i wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
- Rozgrzać patelnię z masłem, ułożyć na niej podudzia i przerumienić każde po ok. 3 s z obu stron na złoty kolor, ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.
 Na pokrywie "Blokada naczynia miksującego"  postawić kubek, wlać do niego 50 g wody, dodać mąkę, wymieszać całość widelcem i odstawić na bok. "Blokada naczynia miksującego"  postawić kubek, wlać do niego 50 g wody, dodać mąkę, wymieszać całość widelcem i odstawić na bok.
 Do "Blokada naczynia miksującego"  włożyć składniki sosu z wyjątkiem wody, rozdrobnić 5 s /obr. 4, dolać wodę, nałożyć przystawkę Varoma i "Blokada naczynia miksującego"  włożyć składniki sosu z wyjątkiem wody, rozdrobnić 5 s /obr. 4, dolać wodę, nałożyć przystawkę Varoma i
 gotować 50 minut /Varoma/obr. 1.
 5 minut przed końcem gotowania odstawić przystawkę Varoma, zamieszać widelcem mąkę z wodą i wlać do "Blokada naczynia miksującego" . "Blokada naczynia miksującego" .
 Następnie nałożyć miarkę i zmiksować 30 s /obr. 10.
 Podudzia podawać z sosem i wcześniej przygotowanymi kluskami na parze.
Marynata do mięsa
Sos i mięso
Porady
Mąkę pszenną można zastąpić mąką ziemniaczaną
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze