3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA Z KALAREPY


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ZUPA Z KALAREPY

  • 3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1/2 pęczka koperku, świeżego
  • 1000 gramów wody, woda
  • 2 kalarepy
  • 3 ziemniaki
  • 1 pietruszka, kędzierzawa, świeża
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku

  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Zupa z kalarepy
  1. 1. cebulę oraz 3 ząbki czosnku 5s/ obr.5
    2. dodać masło 3 min/120 stopni/obr.2
    3. dodać piertruszkę, marchew pokrojoną na mniejsze kawałki 5s/obr 5
    4.dodać kalarepę i ziemniaki pokrojone na równą kostkę,dodać wodę, sól, pieprz, łyżeczkę bulionu koncentratu warzywnego lub kostkę warzywną 20min/100stopni/MieszanieObroty wsteczne
    5.odlać 100ml zupy do naczynia, dodać śmietanę wymieszać,wlać do Blokada naczynia miksującego,dodać koperek,3 min/95stopni/MieszanieObroty wsteczne
    6.podawać gorącą
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

dodać 1 łyżkę masła


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zamiast ziemniaków dodałam więcej kalarepy....

    Zgłoszony przez Gdamas na lipca 2, 2019 at 16:41.

    Zamiast ziemniaków dodałam więcej kalarepy. Dodałam jeszcze około 1/4 szklanki groszku zielonego. Na koniec zmiksowałam i dodalam świetanę 30%. Po dowaniu światany gotowałam w 95 stopniach 5 min. Mnie i mojemu mężowi smakuje bardzo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze