Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ZUPA Z KALAREPY
- 3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1/2 pęczka koperku, świeżego
- 1000 gramów wody, woda
- 2 kalarepy
- 3 ziemniaki
- 1 pietruszka, kędzierzawa, świeża
- 2 marchewki
- 3 ząbki czosnku
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. cebulę oraz 3 ząbki czosnku 5s/ obr.5
2. dodać masło 3 min/120 stopni/obr.2
3. dodać piertruszkę, marchew pokrojoną na mniejsze kawałki 5s/obr 5
4.dodać kalarepę i ziemniaki pokrojone na równą kostkę,dodać wodę, sól, pieprz, łyżeczkę bulionu koncentratu warzywnego lub kostkę warzywną 20min/100stopni/
5.odlać 100ml zupy do naczynia, dodać śmietanę wymieszać,wlać do,dodać koperek,3 min/95stopni/
6.podawać gorącą
Zupa z kalarepy
10
11
Porady
dodać 1 łyżkę masła
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZamiast ziemniaków dodałam więcej kalarepy....
Zamiast ziemniaków dodałam więcej kalarepy. Dodałam jeszcze około 1/4 szklanki groszku zielonego. Na koniec zmiksowałam i dodalam świetanę 30%. Po dowaniu światany gotowałam w 95 stopniach 5 min. Mnie i mojemu mężowi smakuje bardzo.