3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z dynii z imbirem


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 20 g oliwy/oleju, (2 łyżki)
  • 280 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, (2 średnie)
  • 1 czubata łyżka bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 500 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
  • 360 g wody, + 3 miarki TM
  • 1 łyżczka mielonego imbiru
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 szczypta gałki muszkatałowej mielonej
  • 1 szczypta papryki ostrej
  • pieprz do smaku
  • 70 g cebuli pokrojonej na kawałki, (1 średnia)
  • 2 ząbki czosnku
5

Przygotowanie

  1. Do pracującego, ustawionego na obroty 5 Closed lid wrzucić czosnek i kroić 5s. Dodać celubę i posiekać obr4/10s. Zgarnąć kopystką cebulę i czosnek na dno naczynia i dodać oliwę. Podsmażyć 100'/4min/obr2.

    Dodać ziemniaki i posiekać 7-8s/obr4. Zgarnąć kopystką całość na dno Closed lid , wlać 2 miari TM zimnej wody i łyżkę bulionu. Gotować 100'/4min/obr2.

     

    Dodać dynię,posiekać 5s/obr5. Wlać miarkę TM zimnej wody i gotować 5min/varoma/obr1.

    Przyprawić, wlać 360g wody i gotować 10min/varoma/obr1,5 (najpierw kilka sekund obroty 3 w celu wymieszania przypraw).

     

    Zmiksować na krem 1min/obr10.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać z kleksem śmietany lub jogurtu, posypane grzankami i podsmażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

 

Kaloryczność:cała zupa wg przepisu (1500ml):

- kcal 465

B: 10g

T:  22g

W: 58g

 

Miska zupy (250ml) z łyżką jogurtu naturalnego (25g) i łyżką płatków migdałowych (10g) ma 150kcal.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz