Składniki
4 porcja/porcje/porcji
na zupę
- 0,5 łyżeczki Ziół Greckich KOTANI
- 1 Serek topiony śmietankowy lub Gołda
- 1 płaskie łyżki koncentratu bulionu warzywnego
- 1 kostka rosołowa warzywna, lub
- 0,2 litra wody
- 30 gramów oliwy z oliwek
- 1 średni ziemniak
- 400 gramów dyni Hokaido
- pieprz
- pestki dyni
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Dynię otworzyć wyjąć pestki, umyć podzielić na kawałki 3x3 cm, włożyć do naczynia. Hokaido nie trzeba obierać!!! Ziemniaka obrać pokroić na kawałki i do naczynia. Rozdrobnić 10-12s./obr 6. Dolać oliwy i wody tak by zakryła zmiksowane warzywa. Gotować 100 stopni/20 minut/obr 1. Po tym czasie dodać serek topiony i wszystko razem jeszcze raz zmiksować na kremową masę 6-7s./obr. 7 dodać przyprawy i ewentualnie jeszcze dosolić. Gotować 90 stopni/5 min/obr 1 w tym czasie na suchej patelni uprazyć pestki dyni. Podawać krem posypany pestkami.
Na zupę- krem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podczas miksowania gorących potraw należy stopniowo zwiększać moc i później stopniowo zmniejszać. Przed otworzeniem naczynia niech chwilę pochodzi na obrotach 1 tak ok 10 sekund. Unikniemy groźby oparzenia!
Jeśli nie można kupić Przyprawy KOTANI proponuję dodać 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich, szczyptę suszonego czosnku i dużą szczyptę suszonej cebuli.
Jest to szybki wariant zupy można ją też wykonać z pieczonej dyni.
Pokrojoną w kostkę dynię należy ułożyć na blaszce skropić olivą i piec w piekarniku około 30 min 200 stopni az stanie się miękka. Wówczas czas gotowania możemy skrócić o jakieś 5 minut (bo ziemniak musi się ugotować), lub zastąpić go kaszą manną i skracamy czas o 10 minut.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz