3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WODZIONKA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

WODZIONKA

  • 150 g boczek parzony, wędzony, pokrojony w drobną kostkę
  • 30 g skóry z boczku w jednym kawałku, opcjonalnie
  • 50 g czosnku, obranego
  • 1500 g wody
  • 20 g smalcu
  • 5 g soli
  • 3 g pieprzu, mielonego
  • 4 kromki chleba, pokrojone w kostkę
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    WODZIONKA
  1. 1. Do suchego i czystego naczynia wkładamy czosnek miksujemy 10s./obr.5 Zgarniamy kopystką do innego naczynia. W tym samym czasie rozgrzewmy piekarnik do 180C i wkładamy pokojony chleb na 10-15 min do zrumienienia.
    2. Do naczynia miksujacego wkładamy boczek i smalec 5min./VAROMA/obr.0,5
    3. Dodajemy wodę, skórę z boczku gotujemy 10min./VAROMA/obr.0,5
    4. Dodajemy czosnek i przyprawy gotujemy 15min./100C/obr.0,5
    5. Gotową zupę podajemy z grzankami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy