3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant ZUPA TAJSKA RYBNA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ZUPA

  • 300 g mleczka kokosowego
  • 600 g mieszanki owocow morza krewetek i ryby, (bez osci i muszli)
  • 1 marchewka
  • 4-5 pieczarek
  • 2 centymetra plaster selera
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżek pietruszki lub kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 2 płaskie łyżki pasty bulionowej z TM
  • 2-3 małe suszone papryczki chili
  • sól, pieprz do smaku
  • 1000 g wody
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    WARIANT ZUPA TAJSKA RYBNA
  1. 1. do Blokada naczynia miksującego włóż cebulę pokrojoną w kawałki, papryczkę chili i czosnek. Zmiksuj 8 sek./obr.6

     

    2. zgarnij kopystką produkty na dno Blokada naczynia miksującego, wlej 20g oliwy z oliwek i podduś 5 min./90 st./obr.1

     

    3. do Blokada naczynia miksującego dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę i selera, pokrój 6 sek./obr. 4

     

    sprawdź stopień rozdrobnienia, jeśli jest potrzeba, powtórz krojenie, można też samemu pokroić warzywa :

      

    5. dołóż pieczarki pokrojone w ćwiatrki lub ósemnki oraz bulion, gotuj 12 min./100 st./Obroty wsteczneobr.1 

     

    6. wlej mleko kokosowe i dodaj krewetki, owoce morza i rybe i gotuj 5 min./90 st./Obroty wsteczneobr.1, dopraw do smaku solą i pieprzem

     

    7. nałóż zupę na talerze, posyp kolendrą lub pietruszką

     

    SMACZNEGO !!!!

     

    Jeśli zupa jest gotowana na 2 dni, lepiej nie dodawać krewetek bezpośrednio do zupy ale przed podaniem wrzucić je na 5 min. na patelnię i przesmażyć, ułożyć na talerzach i zalać zupą.

     

    Wtedy unikniemy podgrzewania krewetek kilka razy w zupie, co spowoduje, ze będą gumowate tmrc_emoticons.)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast ostrej papryczki chili możesz użyć dwóch papryczek czerwonych mniej ostrych, ja kupuję takie w Lidlu tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszna zupka!!!...

    Zgłoszony przez Niunia82 na listopada 10, 2016 at 17:19.

    Pyszna zupka!!!

    Zapomniałś Jolie napisać o dolaniu wody przy bulionie.Wink

    troszkę zmodyfikowałam: dodałam też dodatkowo grzyby mun, mleczko kokosowe całą puszkę 400g oraz bambus.

    Nie przepadam za ostrym jedzeniem wiec dałam 3/4 świeżej papryczki chili.

    Zupa jest naprawde smaczna i będę ją robić regularnie.

    polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze