3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant zupa meksykańska


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

zupę

  • 1 puszki pomidorów, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki puszka kukurydzy, cała puszka wraz z wodą
  • 1 puszki fasoli czerwonej, cała puszka wraz z wodą
  • 1 czubatych łyżek koncentrat pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
  • 1 łyżeczki łyżeczka koncentrat bulionu
  • 1 pomidor suszony
  • 20 kawałki papryczki Jalapeno !, uwaga ostre!!! (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczek sos Sriracha, wg. uznania (ostry) (opcjonalnie)
  • 1 puszki groszek konserwowy, cała puszka wraz z wodą
  • 40 g oliwy z oliwek, extra v.
  • 310 g mięsa mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli
5

Przygotowanie

    zupy
  1. do naczynia miksującego wrzucić cebulę , czosnek rozdrobnić 4s/ob6

    dodać oliwę dusić 5min/Varoma/ob1

    dodać mięso dusić 15min/Varoma /ob2Counter-clockwise operation

    dodać pozostałe składniki gotować 25min/100stp/oCounter-clockwise operationbr2

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy