Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 ząbki czosnku
- 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 80 g kaszy jęczmiennej, wypłukanej
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 2 łyżki przyprawy uniwersalnej, warzywnej
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 1500 g wody, (około)
- 1 łyżki śmietany 18%
- natka pietruszki, posiekana
- 400 g warzyw, (cebuli,marchewki,selera, pietruszki, ziemniaków) , obranych, pokrojonych na kawałki
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć warzywa i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać mięso i pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki. Dolać wodę do max objętości naczynia, gotować 25 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać śmietanę i gotować 3min/100st/"Obroty wsteczne" /obr.1
- Zupę przelać do wazy, posypać posiekaną natką pietruszki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli wolicie gęstsze zupy, to należy zwiększyć ilość warzyw do 500g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz