3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rozgrzewająca zupa z soczewicą


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 100 g czerwonej cebuli - obranej, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowania pomidorów z puszki,krojonych
  • 200 g soczewicy czerwonej
  • 1 łyżeczek przyprawa garam masala
  • 1 łyżeczek przyprawy "pięć smaków"
  • 1 kawałków imbiru, świeżego korzenia,obranego,wielkości kciuka
  • 20 g oliwyz oliwek
  • 1 łyżeczek mielonego kuminu
  • 1 kostki kostki rosołowe lub 2 łyżeczki koncetratu wykonanego w TM
  • 1000 g wody
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    rozgrzewająca zupa z soczewicą
  1. 1.Do naczynia mix. włożyć cebulę,czosnek,imbir,rozdrobnić 3s./obr.5.Kopystką zgarnąć na dno naczynia.


    2.Dodać oliwę,wszystkie przyprawy oprócz kostki rosołowej,dusić 2min.30s./Varoma/obr.1


    3.Dodać puszkę pomidorów,ziarno soczewicy,kostkę rosołową,wodę,gotować 20min./Varoma/obr.1Wsteczne


    4.Pokrywę w czasie gotowania przykryć koszyczkiem


    5.Podawać posypaną świeżą natką kolendry lub pietruszki


    6.Soli i pieprzu dodać po gotowaniu do smaku,ponieważ zupa jest niezwykle aromatyczna mogą być zbędne.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo lubię zupę z soczewicy

    Zgłoszony przez Angelica na stycznia 6, 2015 at 13:18.

    Bardzo lubię zupę z soczewicy z pomidorami. W tej jednak zbyt duże nagromadzenie przypraw na raz - jak dla mnie. Następnym razem sprobuję tylko z przyprawami indyjskimi albo tylko z chińskimi. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze