3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHŁODNIK Z KALAREPY, BIAŁEJ RZODKWI I OGÓRKA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

CHŁODNIK Z KALAREPY, BIAŁEJ RZODKWI I OGÓRKA

  • 180 g obranej kalarepy
  • 100 g obranej białej rzodkwi
  • 100 g zielonego ogórka ze skórą
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g koperku, świeżego
  • 500 g maślanki
  • 10 g soku z cytryny
  • 5 g soli
  • 2 g pieprzu, mielonego
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 2h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CHŁODNIK
  1. 1. Do czystego i suchego naczynia włożyc koper i ząbek czosnku, rozdrobnić 3s./obr.8
    2. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia, dodać pokrojone na kawałki kalarepę, rzodkiew i ogórka , mikować od 6-10s./obr.6 w zależności jaką grubość chcemy uzyskać
    3. Dodajemy reszte składników 30s./obrObroty wsteczne 4
    4. Przedładamy do lodowki do schłodzenia na okolo 2h.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy