Czas przygotowania
2h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
CHŁODNIK Z KALAREPY, BIAŁEJ RZODKWI I OGÓRKA
- 180 g obranej kalarepy
- 100 g obranej białej rzodkwi
- 100 g zielonego ogórka ze skórą
- 1 ząbek czosnku
- 20 g koperku, świeżego
- 500 g maślanki
- 10 g soku z cytryny
- 5 g soli
- 2 g pieprzu, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do czystego i suchego naczynia włożyc koper i ząbek czosnku, rozdrobnić 3s./obr.8
2. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia, dodać pokrojone na kawałki kalarepę, rzodkiew i ogórka , mikować od 6-10s./obr.6 w zależności jaką grubość chcemy uzyskać
3. Dodajemy reszte składników 30s./obr"Obroty wsteczne" 4
4. Przedładamy do lodowki do schłodzenia na okolo 2h.
CHŁODNIK
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?