3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sos śmietanowy na ciepło


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

  • 3 łyżki mąki
  • 2 szczypty koperku posiekanego
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
  • 1 kostka rosołowa
  • 0.5 litra wody
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    sos
  1. Do Closed lid wlać 0.5l wody odlac do szklanki ok 2/4 szklanki wody do Closed liddodać rozkruszona kostkę rosolowa odstawić 10 min 100 stopni obroty na 4 po 3 min dodać smietane bez wyłączania jak temperatura już dojdzie do 100 dolać wodę pomieszana z maka i zwiększyć na chwilę obroty tak na 5 żeby rozmieszac wszystko (tak na min)i wrócić na 3 obroty.

    3 min przed końcem dodać koperek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nie musi być koperku jak ktoś nie chce ja dodałam tak dla smaka żeby sos nie był mdly do kurczaka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy