Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
- 3 łyżki mąki
- 2 szczypty koperku posiekanego
- 4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
- 1 kostka rosołowa
- 0.5 litra wody
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlać 0.5l wody odlac do szklanki ok 2/4 szklanki wody do
"Blokada naczynia miksującego" dodać rozkruszona kostkę rosolowa odstawić 10 min 100 stopni obroty na 4 po 3 min dodać smietane bez wyłączania jak temperatura już dojdzie do 100 dolać wodę pomieszana z maka i zwiększyć na chwilę obroty tak na 5 żeby rozmieszac wszystko (tak na min)i wrócić na 3 obroty.
3 min przed końcem dodać koperek.
sos
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Nie musi być koperku jak ktoś nie chce ja dodałam tak dla smaka żeby sos nie był mdly do kurczaka.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz