 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 05/01/17
                            
                zmieniono dnia: 05/01/17
                    Składniki
Kotlety mielone drobiowe z szynka i serem
- 2 piersi z kurczaka
- 300 g szynki
- 300 g sera żółtego
- Pół cebuli
- sól
- pieprz
- 1 jajko
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pierś pokroić na drobne kawałki wrzucić do naczynia obroty 4.5/4-5sek przełożyć do miski.Nastepnie do naczynia dac szynke i ser ob.5/4-5sek i przełożyć do miski z kurczakiem.Cebule drobno rozdrobnić w tm i dodać do mięsa, jajko sól do smaku i pieprz również.Dobrze wymieszać żeby wszystkie skladniki się połączyły i formowac kotleciki panierować w bułce tartej i podsmażyć na oliwie do złotego koloru z obu stron.
 Danie można podawać z ziemniaczkami bądź jako przegryzka z różnymi sosami
Porady
Ciekawy smak dobry wariant dla mięsa drobiowego.
Można użyć również mięsa z piersi indyka.
                        Można użyć również mięsa z piersi indyka.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                                                                            Przyjęcie
                                                                                                                                                                    Wakacje
                                                                                                                                                                    Urodziny
                                                                                                                                                                                                                        Gotowanie na co dzień
                                                                                                                                                                                                                                    Przystawka
                                                                                                                                                                                                                        Danie główne
                                                                                                                                                                    Starter
                                                                                                                                                                                                                        Drugie danie
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                    Szybkie
                                                                                                                                                                                                                                    Obiad
                                                                                                                                                                                                                        Przekąska
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Potrawa mięsna
                                                                                                                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
A ta szynka to jaka? surowe mięso z szynki?
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jak wypróbuję-dam znać.Pozdrawiam
edytka_33: kochana jakie Ci pasują.Ta potrawa nie musi być zrobiona strikte jak w przepisie ja używam zwykle pojedyncze piersi średniej wielkości.
Te 2 piersi to mają być podwójne, czy pojedyncze? To dosyć ważne ze względu na proporcje składników...Albo można wagę podać , bo piersi bywają róznej wielkości
Mielone wspaniałe


 . Szybkie i proste w wykonaniu. Potwierdzam, ostrożnie z solą... Dodaję do ulubionych. Dziękuję i polecam wszystkim.
. Szybkie i proste w wykonaniu. Potwierdzam, ostrożnie z solą... Dodaję do ulubionych. Dziękuję i polecam wszystkim.
            
DODAJĘ DO ULUBIONYCH 
            
Pyszne mielone. Zalecam jednak ostrożnie z solą, sama szynka może być już dość słona. 
            
Bardzo pyszne i łatwe 😊