Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Sos majonezowy z zielonym pieprzem
- 300 g majonezu
- 200 g jogurtu naturalnego
- 15 g pomidorów, suszonych, suchych (nie w oleju)
- 15 g ziaren pieprzu zielonego, w zalewie
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki płatków papryki chili
- 1 łyżeczki estragonu, suszonego
5
Przygotowanie
- 1. Majonez i jogurt naturalny wymieszać 15 s./obr.4
2. Dodać pomidory suszone pokrojone w bardzo drobną kostkę, odsączone ziarna pieprzu zielonego oraz przyprawy, wymieszać 20 s./obr.3 "Obroty wsteczne" .
3. Przełożyć do miski i posypać ziarnami pieprzu i płatkami chili.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sos idealnie nadaje się do gotowanych jajek lub do mięsa z grilla.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz