3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pesto z czosnku niedżwiedziego


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

pesto

  • 50 g orzechów włoskich łuskanych, lub arachidowych
  • 150 g czosnek niedżwiedzi
  • 50 g sera parmezan
  • 2 gramy pieprzu
  • 30 g soku z cyryny
  • 05 płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g oliwy lub oleju
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób wykonania
  1. Ser parmezan zmielić 20s obr 9 przesypać do miseczki.Do nczynia miksującego dać orzechy czosnek niedżwiedzi ,sól pieprz,i sok z cytryny,miksować 10s obr 6-7.Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekna dno naczynia dolać oliwę ,miksować 10s obr4 aż masa będzie jednolita.Przełożyć do słoików.Na wierzch można wlać 2 łyżki oliwy,w ten spośób możemy pesto przechować w lodówce kilka miesięcy.


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

pesto wybornie smakuje z grzankami z grila

przechowywać w lodówce


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobie jedną porcje wg

    Zgłoszony przez hania89 na września 30, 2015 at 13:41.

    zrobie jedną porcje wg przepisu a druga z dadatkiem bazyli i porównam tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moi rodzice go uprawiają:)

    Zgłoszony przez fpe na grudnia 5, 2014 at 18:23.

    Moi rodzice go uprawiajątmrc_emoticons.) będzie na wiosne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny, gdzie kupujecie

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 13, 2014 at 19:07.

    Dziewczyny, gdzie kupujecie czosnek niedżwiedzi ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeśli mogę odpowiedzieć za

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na marca 12, 2014 at 19:47.

    Jeśli mogę odpowiedzieć za Anię-zielony kolor wziął się od czosnku niedźwiedziego tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda wspaniale  tylko

    Zgłoszony przez AniaP01 na marca 12, 2014 at 16:55.

    Wygląda wspaniale  tmrc_emoticons.) tylko jeden szczegół ten zielony kolor nie wziął się z nikąd .... co do dodałaś pietruszkę czy bazylię? pozdrawiam a.p 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu, brawo. Gratuluję i

    Zgłoszony przez czaroza na marca 12, 2014 at 13:44.

    Aniu, brawo. Gratuluję i czekamy na kolejny przepis. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze