![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/k5s8s57e-4bb51-347629-cfcd2-mesdy8i1/1d693b82-3e63-469e-ab9f-11fd13a7738b/main/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/k5s8s57e-4bb51-347629-cfcd2-mesdy8i1/d0b1e976-b5a5-449b-aff9-c8138c6c4107/main/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego.jpg)
Składniki
pesto
- 50 g orzechów włoskich łuskanych, lub arachidowych
- 150 g czosnek niedżwiedzi
- 50 g sera parmezan
- 2 gramy pieprzu
- 30 g soku z cyryny
- 05 płaskiej łyżeczki soli
- 100 g oliwy lub oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ser parmezan zmielić 20s obr 9 przesypać do miseczki.Do nczynia miksującego dać orzechy czosnek niedżwiedzi ,sól pieprz,i sok z cytryny,miksować 10s obr 6-7.Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekna dno naczynia dolać oliwę ,miksować 10s obr4 aż masa będzie jednolita.Przełożyć do słoików.Na wierzch można wlać 2 łyżki oliwy,w ten spośób możemy pesto przechować w lodówce kilka miesięcy.
Sposób wykonania
Porady
pesto wybornie smakuje z grzankami z grila
przechowywać w lodówce
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
zrobie jedną porcje wg przepisu a druga z dadatkiem bazyli i porównam![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Moi rodzice go uprawiają
będzie na wiosne ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dziewczyny, gdzie kupujecie czosnek niedżwiedzi ??
Jeśli mogę odpowiedzieć za Anię-zielony kolor wziął się od czosnku niedźwiedziego![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Wygląda wspaniale
tylko jeden szczegół ten zielony kolor nie wziął się z nikąd .... co do dodałaś pietruszkę czy bazylię? pozdrawiam a.p
Aniu, brawo. Gratuluję i czekamy na kolejny przepis.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?