Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Pesto brokułowe
- 180 gramów migdał, mielony
- 1 brokuł, różyczki
- 1 litry wody
- 120 gramów oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM
- szczypty soli, pieprzu, do smaku
- 2 łyżeczki soku z cytryny
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Migdały podprażyć na rozgrzanej patelni przez ok. 1,5min. Ostudzić
- Do TM nalać wody, różyczki brokuła ułożyć w koszyczku i Varomie. Gotować 8min/Varoma/obr 2
- Wylać wodę z TM, brokuły przelać zimną wodą i wrzucić do naczynia miksującego. Dodać resztę składników i prażone migdały. Miksować 10s/obr 5 lub do uzyskania pożądanej konsystencji.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast migdałów można dodać orzeszki pinii lub słonecznik. Świetnie smakuje z makaronem lub pieczywem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz