3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

PASTA

  • 1 szczypty czarny pieprz, (świeżo mielony)
  • 1 szczypty soli
  • 1 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczki majeranku
  • 4 suszone śliwki
  • 1 puszki fasoli czerwonej, (lub 1,5 szklanki ugotowanej)
  • 30 g olej do smażenia
  • 1 goździk
  • 1 ziele angielskie
  • 1 jałowiec
  • 2 liście laurowe
  • 2 cebule
  • 1/4 szklanki wody
5

Przygotowanie

    Pasta z czerwonej fasoli
  1. Cebule przeciąć na połówki, zmiksować 10s/obr. 4-5, dodać:

    - liść laurowy

    - jałowiec

    - ziele

    - goździk

    - olej

    Dusić na Varoma 4,5min. 

     

  2. Wyłowić z cebulki: ziele, jałowiec, goździk, liść laurowy

    Odcedzić fasolę.

    Dodać do cebuli:

    - fasolę

    - śliwki

    - majeranek

    - sos sojowy

    - sól

    - pieprz

    - wodę

    Zmiksować 8s/obr. 4

     

  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać też kilka kropli sosu sojowego więcej. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, obowiązkowo na dobrym chlebie i z kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz