Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
majonez musztarda
- 180 gramy musztarda dijon
- 180 gramy musztarda miodowa
- 180 gramy musztarda francuska
- 130 gramy syrop klonowy
- 3 porcje żółtko
- 0.750 litra olej
- 3 gramy ocet jabłkowy
- 1 gramy sól
- 30 gramy cukier
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Żółtka , musztardy oraz resztę składników przekładamy do kielicha termomixa oprócz oleju.
"Blokada naczynia miksującego"
- włączamy na 30 sekund na dużych obrotach 7-8
"Obroty wsteczne"
- zmniejszamy do 5 poziomu obrotów i powoli dodajemy olej , zwracając uwage aby łączył się w jednolitą mulsje. .
Majonez musztardowuy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
w razie problemu zmienić obroty lub włączyć na 2 sekundy funkcje turbo
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz