Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Majonez miodowy
- 1 całe jajko
- 2 płaskie łyżki musztardy np. Sarepskiej
- sok z połowy cytryny lub 1 łyżka octu winnego
- 0,5 płaskiej łyżeczki soli
- szczypty czarnego pieprzu, świeżo zmielonego
- 1 łyżki miodu
- 250 g oleju, rzepakowego lub słonecznikowego
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego umieścić kubek, wlać do niego olej, odmierzyć, odstawić.
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie skladniki oprócz oleju. Założyć miarkę. Wymieszać 1min 30 s. obr. 4 - jednocześnie powoli wlewać odmierzony olej na pokrywę naczynia miksującego, tak aby powoli spływał do "Blokada naczynia miksującego" .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Majonez należy przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu, w lodówce.
Wychodzi bardzo gęsty, w smaku słodko - kwaśny.
Trzeba pilnować, żeby domownicy nie wyjadali paluchem, bo przepyszny😁
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzangela1407:...
angela1407:
Bardzo się cieszę! Po każdym komentarzu nabieram sił do przerabiana kolejnych moich przepisów na TM (co nie jest takie łatwe). Polecam się na przyszłość, będę wdzięczna za ocenę 😊
Mój ulubiony
Mój ulubiony
Jest naprawdę boski! Bardzo gęsty, wręcz...
Jest naprawdę boski! Bardzo gęsty, wręcz sztywny. Lekko słodkawy.