3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez Miodowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Majonez miodowy

  • 1 całe jajko
  • 2 płaskie łyżki musztardy np. Sarepskiej
  • sok z połowy cytryny lub 1 łyżka octu winnego
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • szczypty czarnego pieprzu, świeżo zmielonego
  • 1 łyżki miodu
  • 250 g oleju, rzepakowego lub słonecznikowego
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego umieścić kubek, wlać do niego olej, odmierzyć, odstawić.
  2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć wszystkie skladniki oprócz oleju. Założyć miarkę. Wymieszać 1min 30 s. obr. 4 - jednocześnie powoli wlewać odmierzony olej na pokrywę naczynia miksującego, tak aby powoli spływał do Blokada naczynia miksującego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Majonez należy przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu, w lodówce.
Wychodzi bardzo gęsty, w smaku słodko - kwaśny.
Trzeba pilnować, żeby domownicy nie wyjadali paluchem, bo przepyszny😁


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • angela1407:...

    Zgłoszony przez predygiernova na czerwca 25, 2020 at 16:21.

    angela1407:
    Bardzo się cieszę! Po każdym komentarzu nabieram sił do przerabiana kolejnych moich przepisów na TM (co nie jest takie łatwe). Polecam się na przyszłość, będę wdzięczna za ocenę 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mój ulubiony

    Zgłoszony przez angela1407 na czerwca 24, 2020 at 17:28.

    Mój ulubiony Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest naprawdę boski! Bardzo gęsty, wręcz...

    Zgłoszony przez predygiernova na czerwca 11, 2020 at 19:39.

    Jest naprawdę boski! Bardzo gęsty, wręcz sztywny. Lekko słodkawy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze