Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
- 30 gsera pecorino, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzeszków piniowych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g liści bazylii
- 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 0,5 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć orzeszki piniowe, czosnek, liście bazylii i wlać oliwę z oliwek, rozdrobnić 20 s/obr. 7.
- Dodać sól i rozdrobniony ser, wymieszać 20s/obr.4. Podawać jako sos lub przełożyć do słoiczka.
- Do naczynia miksującego włożyć parmezan i pecorino, rozdrobnić 15 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
przepis super! Co do soli to wszystko zależy od użytego sera. Oliwy rzeczywiście można dodać mniej wg upodobań.
Jak dla mnie jest za dużo oliwy, o około 20%, bo zbiera się na wierzchu słoiczka i stoi tam. Na drugi raz dam więc 120 g oliwy.
Ponieważ wolę mniej słone potrawy, to dałam jej tylko szczyptę i sos jest dostatecznie słony. Poza tym - świetny przepis. Gratuluję!
Jest super do makaronu, czesto robie. Mozna tez bezposrednio zmiksowac parmezan+pecorino+orzeszki+czosnek+bazylia: 20 sek /obr 7; dodac olej i sòl: 20 sek /obr 4, i gotowe
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?