3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip z orzeszków ziemnych


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 1 papryczka chili, świeża, mała, pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju arachidowego, lub kokosowego
  • 160 g orzeszków ziemnych, prażonych
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 30 g cukru palmowego
  • 60 g miąższu lub pasty z tamaryndowca
  • 20 g sosu rybnego
  • 1 łyżka pasty z krewetek
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć chilli i czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 7.

  2. Dodać olej arachidowy, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

  3. Dodać orzeszki ziemne i mleczko kokosowe, gotować 4 min/Varoma/obr. 1, następnie podgrzać 10 min/80°C/obr.Mieszanie .

  4. Dodać cukier palmowy, miąższ z tamaryndowca, sos rybny, pastę z krewetek i sól, gotować 2 min/100°C/obr. 1.

  5. Utrzeć na purée 1 min/obr. 10, przełożyć do miseczki i pozostawić do ostygnięcia, podawać.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  8. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry. Nie mialam

    Zgłoszony przez edyta1973 na sierpnia 19, 2015 at 10:51.

    Bardzo dobry. Nie mialam pasty z krewetek a zamiast soli dalam sos sojowy . Moim zdaniem pol procji wystarczy na 4 osoby

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • już moge sobie wyobrazic

    Zgłoszony przez siwa78 na kwietnia 5, 2013 at 16:01.

    już moge sobie wyobrazic jakie to pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze