Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 1 papryczka chili, świeża, mała, pokrojona na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju arachidowego, lub kokosowego
- 160 g orzeszków ziemnych, prażonych
- 400 g mleczka kokosowego
- 30 g cukru palmowego
- 60 g miąższu lub pasty z tamaryndowca
- 20 g sosu rybnego
- 1 łyżka pasty z krewetek
- 0,25 łyżeczki soli
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć chilli i czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 7.
Dodać olej arachidowy, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
Dodać orzeszki ziemne i mleczko kokosowe, gotować 4 min/Varoma/obr. 1, następnie podgrzać 10 min/80°C/obr."Mieszanie" .
Dodać cukier palmowy, miąższ z tamaryndowca, sos rybny, pastę z krewetek i sól, gotować 2 min/100°C/obr. 1.
Utrzeć na purée 1 min/obr. 10, przełożyć do miseczki i pozostawić do ostygnięcia, podawać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry. Nie mialam
Bardzo dobry. Nie mialam pasty z krewetek a zamiast soli dalam sos sojowy . Moim zdaniem pol procji wystarczy na 4 osoby
już moge sobie wyobrazic
już moge sobie wyobrazic jakie to pyszne