3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip z orzeszków ziemnych


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Dip z orzeszków ziemnych

  • 1 papryczka chili, świeża, mała, pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju arachidowego, lub kokosowego
  • 160 g orzeszków ziemnych, prażonych
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 30 g cukru palmowego
  • 60 g miąższu lub pasty z tamaryndowca
  • 20 g sosu rybnego
  • 1 łyżka pasty z krewetek
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć chilli i czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 7.

  2. Dodać olej arachidowy, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

  3. Dodać orzeszki ziemne i mleczko kokosowe, gotować 4 min/Varoma/obr. 1, następnie podgrzać 10 min/80°C/obr. Gentle stir setting .

  4. Dodać cukier palmowy, miąższ z tamaryndowca, sos rybny, pastę z krewetek i sól, gotować 2 min/100°C/obr. 1.

  5. Utrzeć na purée 1 min/obr. 10, przełożyć do miseczki i pozostawić do ostygnięcia, podawać.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  8. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry. Nie mialam

    Zgłoszony przez edyta1973 na sierpnia 19, 2015 at 10:51.

    Bardzo dobry. Nie mialam pasty z krewetek a zamiast soli dalam sos sojowy . Moim zdaniem pol procji wystarczy na 4 osoby

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • już moge sobie wyobrazic

    Zgłoszony przez siwa78 na kwietnia 5, 2013 at 16:01.

    już moge sobie wyobrazic jakie to pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze