3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta na cieście razowym


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów mąki żytniej razowej
  • 25 gramów drożdży
  • 2 jajka kurze
  • 200 gramów Miękkiego masła
  • 120 gramów jogurtu naturalnego
  • 1 szczypty soli

Farsz

  • 3 jajka kurze
  • 100 gramów jogurtu naturalnego, można zastąpić śmietaną
  • dowolny składnik
5

Przygotowanie

  1. Ciasto

    Skłaniki umieścić w naczyniu w podanej kolejności, wyrabiać 1,5 minuty pozycja Dough mode.

    Rozwałkować ciasto i wylepić formę lub gniazda do muffinek.

    Podpiec 5-10 minut w 180 stopniach.

  2. Farsz

    Zmiksować jajka z jogurtem (obroty 5, 10 sekund) dodać przyprawy do smaku.

    Na podpieczonym cieście układamy składniki "dowolne", ja robię tzw. przegląd lodówki i daję np. brokuły z kurczakiem, można dać paprykę, pomidorka itp.

    Zalać miksem jaj i jogurtu i posypać serkiem (Lazurem, Camembertem, Mozarellą, Fetą)

    Piec 30-45 minut w 180-200 stopniach (w zależności od grubości warstwy farszu)

10
11

Porady

Kurczaka lekko podsmażam, dobrze dać jakiś zdecydowany smak, jak szynka parmeńska, lazur lub coś w tym stylu, albo nie żałować pieprzu do masy jogurtowo jajecznej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • w końcu jakaś 'dietetyczna'

    Zgłoszony przez asiuleqqq na września 14, 2015 at 14:25.

    w końcu jakaś 'dietetyczna' tarta tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tarta pyszna, fajnie, że

    Zgłoszony przez mikulina na kwietnia 26, 2015 at 13:32.

    Tarta pyszna, fajnie, że mozna dodać  za każdym razem inny składnik tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szczerze polecam, Grazynko:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 5, 2012 at 12:49.

    Szczerze polecam, Grazynkotmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Tarta, to super sprawatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Na slono, na slodko, z nadzieniem, jakie lubisz... tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam nadzieję że będzie

    Zgłoszony przez niusia na sierpnia 5, 2012 at 10:55.

    Mam nadzieję że będzie smakowało,

    ja od razu robię i tartę i mini tarty w mufinkach i zamrażam muffinki (super do pracy jako przekąska na drugie śniadanie tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nigdy nie piekłam tarty  

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 4, 2012 at 21:41.

    Cooking 1 Nigdy nie piekłam tarty tmrc_emoticons.D   muszę wypróbować ten przepis  Love   mam składniki i zastanawiałam się co zroić na niedzielny obiad Big Smile  Dzięki za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze