thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
40 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

FARSZ

  • 20 gramów masła
  • 150 gramów pieczarek świeżych, wyczyszczonych
  • 120 gramów białej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 białka kurzego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1/3 łyżeczki soli

CIASTO

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 1 żółtko kurze
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 125 gramów masła
  • 90 gramów mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    FARSZ:
  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić - czas 5 s /obr. poz. 5.
    Wszystko dusić 5 min/ Varoma /obr. poz. 1.
    Farsz przełożyć na sitko i wystudzić.
  2. CIASTO
  3. WBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki na ciasto, wyrabiać 2 min, obr. poz.Ciasto"Ciasto"
    Ciasto rozwałkować, wyciąć szklanką krążki i na tak przygotowane ciasto nałożyć farsz.
    Formować pierożki, z wierzchu posmarować 1/2 białka i piec w piekarniku - czas ok. 15 minut, 200 stopni C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIECZONE PIEROŻKI DO BARSZCZU

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: