3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIECZONE PIEROŻKI DO BARSZCZU


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

FARSZ

  • 20 gramów masła
  • 150 gramów pieczarek świeżych, wyczyszczonych
  • 120 gramów białej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 białka kurzego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1/3 łyżeczki soli

CIASTO

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 1 żółtko kurze
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 125 gramów masła
  • 90 gramów mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru
  • 6
    50min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    FARSZ:
  1. DoClosed lid włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić - czas 5 s /obr. poz. 5.
    Wszystko dusić 5 min/ Varoma /obr. poz. 1.
    Farsz przełożyć na sitko i wystudzić.
  2. CIASTO
  3. WClosed lid umieścić wszystkie składniki na ciasto, wyrabiać 2 min, obr. poz.Dough mode
    Ciasto rozwałkować, wyciąć szklanką krążki i na tak przygotowane ciasto nałożyć farsz.
    Formować pierożki, z wierzchu posmarować 1/2 białka i piec w piekarniku - czas ok. 15 minut, 200 stopni C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz