3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto na Pizze bez glutenu


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 szczypty soli
  • 125 g mąki ryżowej
  • 125 g mąki jaglanej
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g drożdży
  • 1/2 szklanki wody letniej/ciepłej
  • 30 g oliwy lub oleju
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki dajemy do Blokada naczynia miksującego i wyrabiamy 20 sek/ Ciasto 

    Odstawiamy do wyrośnięcia . 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dodatkowo na pizzę robię sos który idealnie podkręca smak pizzy .... 

pomidory  + bazylia, oregano, tymianek 

Smacznego tmrc_emoticons.) 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie miałam mąki ryżowej, więc zmieliłam 125g...

    Zgłoszony przez Agn. na lipca 22, 2017 at 10:32.

    Nie miałam mąki ryżowej, więc zmieliłam 125g ryżu + 125g k.jaglanej= 1 min./obr.10
    Wody łącznie 210g( przy 1/2 szkl= 125g ciasto się rozpadało).
    20s/Ciasto to za krótko. Wymieszałam ok. 20s/ obr.5, potem ok. 1 min./ Ciasto
    Warto od razu rozwałkować na papierze do piecz. i po czekać, aż trochę podrośnie, bo potem się " rozsypuje/'kruszy'. Piekłam 15min./ 210* ( ja kurat mam specjalną funkcję PIZZA w piekarniku).
    Konsystencja i smak jak na GF bardzo fajne. Plecam do wypróbowania i podzienie się swoimi spostrzeżeniami 😃.
    Może ktoś podpowie jeszcze jakieś fajne modyfikacje 😃

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam zapomniałam o

    Zgłoszony przez maniaat na maja 21, 2016 at 14:46.

    Przepraszam zapomniałam o oleju lub oliwie tmrc_emoticons.D już przepis poprawiony 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bez oleju?

    Zgłoszony przez luizabla na maja 21, 2016 at 12:32.

    Bez oleju?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, próbowałam dziś zrobić

    Zgłoszony przez ewcia39 na maja 19, 2016 at 14:47.

    Witam,

    próbowałam dziś zrobić to ciasto, ale przy 1/3 szklance wody nie jest możliwe powstanie ciasta.

    Czy można sprawdzić proporcje podane w przepisie, wody powinno być więcej ....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze