3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Karpatka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Wariant Karpatka

  • CIASTO
  • 100 g margaryny, do pieczenia
  • 250 g wody
  • 220 g mąki orkiszowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • BUDYŃ
  • 500 g mleka
  • 140 g mąki orkiszowej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru / może być ksylitol/
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • KREM
  • 300 g masła, z lodówki, pokrojonego na kawałki
  • kilka kropli aromatu rumowego, lub 2 łyżki amaretto
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. CIASTO

    2. Do Closed lidwlać wodę, dodać margarynę, gotować 4 min/100ºC/obr. 2.

    3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 30 s/obr. 3, wystudzić.

    4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200ºC.

    5. Jajka dodawać pojedyńczo cały czas mieszać 1,5 min/obr. 3.

    6. Na wyłożonej pergaminem dużej blasze (35x35 cm) cienko rozprowadzić ciasto, piec około 30 min.

    7. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.

    8. BUDYŃ

    9. Do Closed lid włożyć motylek. Wlać mleko, obydwie mąki, żółtka, cukier, cukier waniliowy. Gotować 10 min/100ºC/obr 3. Przełożyć do innego naczynia i wystudzić.

    10. KREM

    11. Do czystegoClosed lid założyć motylek, włożyć masło i wymieszać 1 min/obr. 3.

    12. Budyń dodawać porcjami i wyrabiać ok 3-4 min/obr. 1.

    13. Powstały krem wyłożyć na jedną część ciasta, przykryć drugą, schłodzić.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy