3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pancakes vel. Pankejks


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Pancakes vel. Pankejks

  • 45 gramów cukier
  • 10 gramów cukier wanilinowy
  • 400 gramów jogurt naturalny
  • 1 porcji jajko
  • 150 gramów mleko
  • 250 gramów mąka pszenna
  • 1 szczypty soli
  • 45 gramów olej/ oliwa z oliwek
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
5

Przygotowanie

  1. 1. cukier i cukier wanilinowy 20s obr 10
    2. dodajemy reszte składników i mieszamy 30s obr 5

    Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany (bardziej gęste niż do typowych naleśników).
    Jeśli zamiast jogurtu naturanego chcemy użyć maslanki bądź kefiru, wówczas musimy zmodyfikować ilość dodanego meka lub całkowicie z niego zrezygnować, ponieważ ciasto będzie zbyt rzadkie

    Kladziemy na rozgrzaną patelnię małe placuszki i co ważne smażymy bez oleju.
    tmrc_emoticons.)
    pozdrawiam i życzę smacznego
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Te pankejki są najlepsze jakie jadłam już nie...

    Zgłoszony przez Ewciawin na maja 31, 2020 at 09:53.

    Te pankejki są najlepsze jakie jadłam już nie będę korzystać z innych przepisów. Takie delikatne nie kluchowate i smażone bez tłuszczu. Idealne!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze