 
                                            
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     250 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 19/03/17
                            
                zmieniono dnia: 20/03/17
                    Składniki
Racuchy drożdżowe-najprostsze i najpyszniejsze
- 250 g mleka
- 10 g drożdży
- 10 g cukru
- 310 g mąki
- 1 porcji jajka
- 1 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Mleko drożdże i cukier oraz 10g mąki wrzucamy do naczynia "Blokada naczynia miksującego"  3minuty 37stopni obrotów 3 . Po tym czasie otwieramy pokrywę i zostawiamy do przestudzenia 15min "Blokada naczynia miksującego"  3minuty 37stopni obrotów 3 . Po tym czasie otwieramy pokrywę i zostawiamy do przestudzenia 15min
 2. Do naczynia wrzucamy mąkę jajko i sól i mieszamy 3minuty "Ciasto"  interwal "Ciasto"  interwal
 3. Wyrobienie ciasto przekładamy do osobnej miski i przykrywamy ściereczka na 1 godzinę
 4. Małe placuszki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Moja rada- najlepiej nakładać ciasto na patelnie łyżka wcześniej namoczona w wodzie, wówczas ciasto łatwiej odchodzi z łyżki
 5. Usmażone racuszki posypujemy np. Cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobre, robiłam raz z mąki orkiszowej 630 i raz z pszennej. Za drugim razem dałam 50g cukru bo dla nas były za mało słodkie. Ale wiadomo, każdy ma inny smak. Polecam przepis i dziękuję za wstawienie go
Świetny przepis, polecam!
Wspaniałe racuszki, raz w tygodniu muszą być. My lubimy z jabłkami lub z bananami na tzw. ostatnich nogach i polewamy syropem klonowym. Pyszne👌
martynaka:koniecznie spróbuj
Grażyna Kamińska:Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź , muszę koniecznie spróbować 
            
Witaj irena58 Jabłek nie szatkuję, drobno kroję w plasterki i mieszam z ciastem.Polecam racuszki są pyszne w każdej postaci .Pozdrawiam.
Jabłek nie szatkuję, drobno kroję w plasterki i mieszam z ciastem.Polecam racuszki są pyszne w każdej postaci .Pozdrawiam.
            
Witaj irena58 ja kroję jabłuszka na drobne plasterki i mieszam z ciastem. Polecam racuszki są bardzo smaczne i bez jabłuszek rownież
 ja kroję jabłuszka na drobne plasterki i mieszam z ciastem. Polecam racuszki są bardzo smaczne i bez jabłuszek rownież  
            
Grażyna Kamińska:Jabłko poszatkowane wymieszałaś z ciastem ?
Tija1303: ooo muszę też spróbować z rodzynkami. Dziękuję za pomysł 
            
przepis jak od mamy... 
 