3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki Katarzyny


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki spirytusu
  • 1 szczypty soli
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w Closed lid, mieszamy przez 10-15 min.Dough mode
    Po wyjęciu ciasto "bijemy" wałkiem w celu napowietrzenia, rozwałkowujemy, kroimy i zawijamy jak na faworki.

    Smażymy na smalcu, posypujemy cukrem pudrem.
10
11

Porady

Mąkę dobrze jest przesiać w celu napowietrzenia ciasta....


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy