Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 250 gramów mąki pszennej
- 4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 4 żółtka
- 2 łyżki spirytusu
- 1 szczypty soli
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy w
"Blokada naczynia miksującego" , mieszamy przez 10-15 min.
"Ciasto"
Po wyjęciu ciasto "bijemy" wałkiem w celu napowietrzenia, rozwałkowujemy, kroimy i zawijamy jak na faworki.
Smażymy na smalcu, posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mąkę dobrze jest przesiać w celu napowietrzenia ciasta....
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz