Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Marynata do mięsa na grilla
- 3 kulki owoców jałowca
 - 1 łyżeczek pieprzu czarnego w ziarnach
 - 1,5 łyżeczek papryki słodkiej, mielonej
 - 1 łyżeczek papryki ostrej, mielonej
 - 80 gramów cebuli
 - 5 ząbków czosnku
 - 2 łyżeczki soli
 - 1 łyżeczek oregano, suszonego
 - 1 łyżeczek bazylii, suszonej
 - 1 łyżeczek tymianku, suszonego
 - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
 - 60 g Ketchupu
 - 60 g oleju rzepakowego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż owoce jałowca i pieprz w ziarnach, zmiksuj 7 sek., obr. 8. Następnie do naczynia włóż cebulę pokrojoną w ćwiartki i czosnek, rozdrobnij 5 sek., obr. 5. Zgarnij składniki na dno naczynia miksującego. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj 15 sek., obr. 3. Mięso na grilla (idealna do karkówki, szaszłyków z wieprzowiny) wysmaruj marynatą, odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze