3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Hummus z burakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Hummus z burakiem

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 małe buraki - wcześniej ugotowane i ostudzone
  • 3 łyżki pasty sezamowej (tahini)
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1MT bardzo zimnej wody
  • sól
  • pieprz
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, a następnie wrzucamy do Blokada naczynia miksującego razem z pozostałymi składnikami. Blendujemy (15s/obr. stopniowo zwiększamy od 4 do 7), zgarniamy składniki ze ścianek naczynia i blendujemy ponownie (15/obr. stopniowo zwiększamy od 4 do 7).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli hummus wyszedł zbyt gęsty można dodać trochę więcej wody (ja zawsze dodaję na oko, do uzyskania odpowiadajacej mi konsystencji). Można też dodać odrobinę kuminu dla urozmaicenia smaku.


Standardowa puszka ciecierzycy (ok. 400g -> 240g po odcedzeniu)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy