Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Hummus z burakiem
- 1 puszka ciecierzycy
- 2 małe buraki - wcześniej ugotowane i ostudzone
- 3 łyżki pasty sezamowej (tahini)
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- 1MT bardzo zimnej wody
- sól
- pieprz
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, a następnie wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" razem z pozostałymi składnikami. Blendujemy (15s/obr. stopniowo zwiększamy od 4 do 7), zgarniamy składniki ze ścianek naczynia i blendujemy ponownie (15/obr. stopniowo zwiększamy od 4 do 7).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli hummus wyszedł zbyt gęsty można dodać trochę więcej wody (ja zawsze dodaję na oko, do uzyskania odpowiadajacej mi konsystencji). Można też dodać odrobinę kuminu dla urozmaicenia smaku.
Standardowa puszka ciecierzycy (ok. 400g -> 240g po odcedzeniu)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz