Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Sos pomidorowy do pizzy
- 700 gramów przecier pomidorowy, typu passata
- 3 ząbki czosnek
- 20 gramów oliwa z oliwek
- 1 łyżeczki cukier
- 1 łyżeczki sól
- 1.5 łyżeczki oregano, suszone
- 1.5 łyżeczki bazylia, suszona
- 1 łyżeczki papryka, mielona
- 0.5 łyżeczki papryka ostra, mielona
- 0.25 łyżeczki pieprz, mielony
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Obrany czosnek zmielić (4s/obr.10) a następnie kopystką zebrać go na dół. Dodać oliwę, podsmażyć (ok 3min/120°C/mieszanie). Następnie dodać passatę oraz pozostałe składniki i gotować (20min/obr.1.5/98°C).
Sos pomidorowy do pizzy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zarumienianie czosnku warto kontrolować i ew. skrócić/wydłużyć
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz