Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
SAŁATKA PROSCIUTTO Z VINEGRETTEM CYTRYNOWYM
- 100 g rukoli
- 500 g melonu, obranego, bez pestek
- 150 g szynki Prosciutto, w plastrach
- 2 sztuki figi
- 50 g pestek dyni
VINEGRETT CYTRYNOWY
- 40 g oliwy z oliwek
- 35 g miodu, płynnego
- 40 g musztardy
- 25 g soku z cytryny
- 30 g wody niegazowanej
- 2 szczypty kurkumy, mielonej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Na suchej pateli sprażyć pestki dni i odstawić.
2. Na tej samej patelni bez tłuszczu podsmażyć delikatnie szynkę.
3. Do naczynia miksujacego włożyc wszytskie składniki na Vinegrett, założyc motylek 10s./obr.4
4. W miseczkach ułożyć rukolę, pokrojony melon, figę pociętą na ćwiartki, przestudzoną szynkę parmeńską, posypujemy pestkami dnii polewamy gotowym Vinegrettem.
5. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
SAŁATKA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper, tego szukałam
Super, tego szukałam