3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SAŁATKA PROSCIUTTO Z VINEGRETTEM CYTRYNOWYM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

SAŁATKA PROSCIUTTO Z VINEGRETTEM CYTRYNOWYM

  • 100 g rukoli
  • 500 g melonu, obranego, bez pestek
  • 150 g szynki Prosciutto, w plastrach
  • 2 sztuki figi
  • 50 g pestek dyni

VINEGRETT CYTRYNOWY

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 35 g miodu, płynnego
  • 40 g musztardy
  • 25 g soku z cytryny
  • 30 g wody niegazowanej
  • 2 szczypty kurkumy, mielonej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    SAŁATKA
  1. 1. Na suchej pateli sprażyć pestki dni i odstawić.
    2. Na tej samej patelni bez tłuszczu podsmażyć delikatnie szynkę.
    3. Do naczynia miksujacego włożyc wszytskie składniki na Vinegrett, założyc motylek 10s./obr.4
    4. W miseczkach ułożyć rukolę, pokrojony melon, figę pociętą na ćwiartki, przestudzoną szynkę parmeńską, posypujemy pestkami dnii polewamy gotowym Vinegrettem.
    5. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz