3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

OMLET KUKURYDZIANY - BEZGLUTENOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

OMLET KUKURYDZIANY - BEZGLUTENOWY

  • 3 jajka, L
  • 100 g mleka
  • 40 g mąki kukurydzianej bezglutenowej, drobno mielonej
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka oleju, do nasmarowania patelni

SAŁATKA

  • 20 g rukoli
  • 15 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • sok z cytryny, do skropienia
  • oliwa z oliwek extra vergine, do skropienia
  • 6
    10min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1.Żółtka oddzielamy od białek
    2.Do naczynia miksującego wkładamy żółtka,mleko, sół i mąke miksujemy 10s./obr.4 przelewamy do innego naczynia.
    3.Zakładamy motylek do czystego i suchego naczynia miksującego i wlewamy białka miksujemy bez założonej miarki ok. 1,5-2min./obr3,5 do uzyskania konsystencji sztywnej piany .
    4.Patelnie natłuszczamy olejem i delikatnie rozgrzwewamy.
    5.Na patelnie ruwnomiernie wlewamy roztrzepane żółtka z mąką i pozostawiamy na delikatnym ogniu aż częściowo sia zetnie .
    Na częściowo ścientą warstwe omleta z żółtek rozkładamy ubite na sztywno białka .Całość przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na 2-3 minuty ąż białko się zetnie do konsystenci ścientej pianki z białek. Omleta przecinamy na pół i składamy na częścią białka do białka .
    6.Omlet podajemy z rukolą wymieszaną z czerwonom cebulą którą skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1.Urzywaj patelni z nieprzywieralną powłoką
2.Przed ubijaniem bałek umyć dokładnie naczynie miksujące
3.Omlet należy smażyć bezpośrednio po przygotowaniu składników


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam, ktoś próbował zrobić? Jest Ok?

    Zgłoszony przez Mery na sierpnia 26, 2021 at 21:41.

    Witam, ktoś próbował zrobić? Jest Ok?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze