3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gnocchi w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

KREMOWY SOS

  • 80 g suszonych pomidorów, odsączonych z oleju pokrojonych w paski
  • 40 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w ciękie paski
  • 60 g białej cebuli, obranej i przekrojonej na cztery częśći
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 300 g śmietany, minimum 30%
  • 40 g liści świeżego szpinaku
  • 40 g sera parmezan, tartego, + dodatkowa ilość do posypania gotowej potrawy
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 2 szczypty soli
  • 25 g oleju rzepakowego
  • bazylia do dekoracji

Gnocchi

  • 1000 g gnocchi
  • woda i sól do ugotowania gnocchi
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    GNOCCHI W KREMOWYM SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SZPINAKIEM
  1. 1.Do naczynia mikująceg wkładamy cebule i czosnek mixujemy 3s./obr5
    2.Całość zgarniamy na dno naczynia za pomocą kopystki.Dodajemy olej dusimy 3min.\VAROMA\obr.1
    3.Dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i szynkę parmeńską.Dusimy 3min.\VAROMA\obr.1Obroty wsteczne
    4.Dodajemy śmietane przyprawy gotujemy 3min.\100C\obr1Obroty wsteczne.
    5.Dodaemy szpinak gotujemy 2-3 min.100C\obr.1Obroty wstecznew tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia miksującego wsypujemy starty parmezan ok 30-40g patrząc jag gęstnieje nam sos do momentu uzyskania kremowej konsekwencji.
    6 . W garnku na kuchence ugotować osoloną wode,zmniejszyć płomień.Gnotcchi wrzucamy na gorącą wode,poczekąć aż wypłyną od tego momentu gotować 2-3min
    Odcedzić i podawać odrazu po przygotowaniu polane goroncym sosem.Udekorować bazylią i posypać parmezanem .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1.Gnoccgi można zrobić samemu lub urzć gotowych


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy