3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Marchewka na ciepło z kaszką manną


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Marchewka na ciepło z kaszką manną

  • 300 g marchewki, obranej i pokrojonej na mniejsze części
  • 200 g wody
  • 20 g masła
  • 1/2 łyżki soli
  • 1łyżeczka cukru
  • 1łyżka kaszki mammy
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. W Blokada naczynia miksującego umieścić marchew 5 s/obr. 5
    Wlać wodę, dodać masło, sól i cukier.
    Gotować 20 minut //100 stopni C/obr.Obroty wsteczne , 5 minut przed końcem przez otwór pokrywy wsypać kaszkę mannę.
    Marchewka podana z gotowanym mięsem i ziemniakami, to doskonały dodatek do dania dłównego dla dorosłych i dzieci tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz