Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Marchewka na ciepło z kaszką manną
- 300 g marchewki, obranej i pokrojonej na mniejsze części
- 200 g wody
- 20 g masła
- 1/2 łyżki soli
- 1łyżeczka cukru
- 1łyżka kaszki mammy
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- W
"Blokada naczynia miksującego" umieścić marchew 5 s/obr. 5
Wlać wodę, dodać masło, sól i cukier.
Gotować 20 minut //100 stopni C/obr."Obroty wsteczne" , 5 minut przed końcem przez otwór pokrywy wsypać kaszkę mannę.
Marchewka podana z gotowanym mięsem i ziemniakami, to doskonały dodatek do dania dłównego dla dorosłych i dzieci
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
(Brak tematu)